Oven gedroogd openhaardhout om meteen te stoken

Zie je het al voor je? In de wintermaanden met je geliefde of gezin rond de openhaard met een warme mok chocomelk na een lange winterse wandeling? Niets is zo lekker dan je opwarmen aan een haardvuur, gestookt met openhaardhout. Een fijn knetterend openhaard vuur maakt dat je extra van de winter kan genieten. Maar misschien gebruik jij openhaardhout niet alleen in de winter, maar verwarm jij jouw huis en water met een houtkachel. Dan heb je heel het jaar door hout nodig, niet alleen op zondagmiddag in de winter. Dan ben je bij De Haardhout Handelaar (DHH) aan het goede adres. Zij verkopen openhaardhout per pallet. Je kan kiezen uit de volgende soorten hout:

  • Berken
  • Essen
  • Mix berk essen
  • Haagbeuk
  • Beuken
  • Eiken

Als deze soorten hout hebben verschillende eigenschappen wanneer zij als openhaardhout worden gebruikt. Zo is er een onderscheid tussen harde en zachte openhaardhout. Berken is een zachte houtsoort wat vlot en snel brand, waardoor het goed geschikt is voor een kachel. Hardere soorten openhaardhout zijn eiken en essen. Deze soorten branden trager, waardoor ze beter geschikt zijn voor openhaardhout. Berkenhout is ook zeer geschikt voor de openhaard, omdat het mooie vlammen geeft. Op de website van DHH: dehaardhouthandelaar.nl kan je de verschillende soorten hout vinden. Het openhaardhout van DHH komt uit de Baltische staten en wordt daar duurzaam verbouwd en gekapt. Vervolgens wordt het openhaardhout in de oven gedroogd, zodat het goed gedroogd is en meteen bij jou in de openhaard of de kachel kan om op te stoken. Droog hout stookt namelijk sneller en korter. Het is ook beter dan hout dat nog een beetje nat is, want dat hout zorgt voor veel rook en aanslag in je openhaard. Het fijne bij DHH is dat als je voor 17:00 uur besteld, je de volgende dag al het openhaardhout in je openhaard kan gooien om te genieten van een mooi haardvuurtje!

Openhaardhout dat goed brand

Dirk en Jannie hebben thuis een openhaard, waar zij veel van genieten. Met name in de winter gebruiken zij de openhaard bijna dagelijks. Sinds zij de website van De Haardhout Handelaar hebben gevonden, besparen zij veel op de kosten op haardhout. Dirk verteld waarom zij graag haardhout bestellen bij De Haardhout Handelaar: “Met name in de winter stoken wij aardig wat bomen weg… Dat gaat toch wel in de kosten zitten, maar nog meer in de moeite. Want voorheen haalden wij ons haardhout op een andere plek, waar het nog niet gedroogd en nog niet gekliefd was. Dit maakte dat wij ver voor de winter al haardhout moesten inslaan om er zeker van te zijn dat het haardhout droog was tegen de tijd dat wij het gingen gebruiken in de winter. En daarnaast de moeite om het haardhout te klieven… het was niet m’n favoriete bezigheid op de zondagmiddag. Ik was daarom ook erg blij toen ik las dat DHH hele pallets levert met gekliefd hout, zo klaar om te gebruiken. Ook erg fijn dat het hout al gedroogd is, dus als er weer een pallet wordt afgeleverd kan ik die meteen dezelfde dag nog in de openhaard gooien. Perfect! Het is een fijne uitkomst en de prijzen vallen ook niet tegen. Wij kunnen minstens een hele winter door met een grote pallet.”

Contact met De Haardhout Handelaar

Ben je ook benieuwd naar het haardhout dat De Haardhout Handelaar jou kan leveren? Op de website kan je terecht voor contactgegeven, zoals een email adres en een telefoonnummer. Daarnaast heeft de website ook een handige chatfunctie, waarbij je meteen jouw vraag kan stellen en snel een antwoord hebt.