Online bomen kopen?

Vorig jaar heb ik door een erfenis de kans gekregen om mijn droomhuis en vooral mijn droomgrond aan te schaffen. Een mooi vrijstaand huisje op een kavel van ongeveer een hectare. Ik ben landscaper oftewel tuinontwerper van beroep en in dienst daarvan en voor mijn hobby maak ik graag houten tuinobjecten die voor decoratie en/of als gebruiksobject gebruikt kunnen worden. Na zoveel jaren ervaring in dit vak, was ik eraan toe om voor mezelf de ultieme buitenruimte te creëren. Als het even kan laat ik bomen de hoofdrol spelen in “mijn” tuinen en ik wilde dan ook veel verschillende bomen kopen die ik vond op bomenweb.

Bomen kopen voor de voortuin

Voor het huis heb ik een riant stuk grond liggen en dat ligt aan een zeer populaire fiets- en wandelroute. Als je zo afgelegen woont en geen huisgenoten hebt, behalve een hond, is het wel eens leuk om hier en daar een praatje te kunnen maken. Bovendien vind ik het leuk om iets voor de medemens te doen. Ik heb dus besloten om van de voortuin een uitnodigende rustplaats voor passanten te maken; een soort kleine pleisterplaats. Ik ben dus eerst bomen gaan kopen voor de voortuin. Ik wilde twee fruitbomen en een dakboom kopen. Daarnaast wilde ik leibomen kopen om de meest felle zon wat tegen te houden. Het is een prachtige pleisterplaats geworden. Ik heb een mooie houten tuintafel gemaakt met stoelen erbij. Ik heb een houten schommelbank gemaakt en voor de kinderen een schommel. Verder staan er nog wat eenvoudige houten bankjes waar ik ook plantenbakken op kan zetten. De appels en peren uit de fruitbomen bied ik aan de fietsers en wandelaars aan. Het fruit is zo mooi dat men regelmatig vraagt waar je die bomen kunt kopen. Daarnaast heb ik een waterkraan aangelegd, zodat iedereen zijn of haar flesje kan bijvullen of een kartonnen bekertje van mij kan nemen om wat water in te doen. In de afgelopen zomer waren de mensen erg blij met deze plek. 

Bomen kopen voor de achtertuin

De achtertuin moest mijn eigen wereldje gaan worden. Ik had mij bedacht dat ik voor de achtertuin ook andere bomen wilde kopen. Ik wilde bomen in diverse kleuren kopen en dus schafte ik een Amberboom aan, die in de herfst vuurrood kleurt en ik schafte een prachtige Goudiep aan die in het voorjaar mooi geelgroen blad krijgt. Ik wilde voor de achtertuin ook fruitbomen kopen en dus heb ik nog twee appelbomen en twee perenbomen gekocht. Verder heb ik ook achter een mooie parasol van dakbomen gemaakt. Ik wilde naast de fruitbomen nog wat bomen kopen die in het voorjaar mooie bloesem geven en daarvoor heb ik twee uitvoeringen Magnolia aangeschaft. Het is helemaal geworden zoals ik me had voorgesteld en het mooie met al die planten en bomen is dat ze jaar na jaar mooier worden als je er goed voor zorgt. Ik zou bomenweb zeker aanraden aan iedereen die voor zijn tuin mooie planten en bomen wil kopen. bomenweb biedt ook diensten om de producten te bezorgen, te planten en te verzorgen. Naast de bomen die ik hiervoor genoemd heb, kun je bij bomenweb ook kopen:

  • bolbomen
  • treurbomen
  • haagplanten
  • tuinplanten
  • snoei-, plant- en ondersteuningsbenodigdheden