Met de flowpacker verpakt u uw voedingsmiddelen

Bij omori kunt u rekenen op hoofwaardige kwaliteit als het draait om verpakkingsmateriaal. En dan met name verpakkingsmateriaal binnen de levensmiddelenindustrie. Een flowpacker is bijvoorbeeld een machine die u op diverse manieren kunt instellen zodat u ieder product, ongeacht de grootte, onder een beschermde atmosfeer kunt verpakken. Door de temperatuur en/of de hoeveelheid zuurstof binnen de verpakking te verlagen blijven verse producten zoals groenten en vlees veel langer houdbaar. Dat betekent ook dat u dankzij de flowpacker geen onnatuurlijke conserveermiddelen hoeft te gebruiken. Maar een flowpacker kan ook voor andere zaken gebruikt worden. Het zal ieder gewenst product verpakken in het bekende doorzichtige kunststoffen folie. Dit folie wordt door de flowpacker om het product gevouwen, op horizontale wijze, en vervolgens worden geseald in een en dezelfde handeling. Dat klinkt misschien als een verspilling van materiaal. Maar niets is minder waar want we hebben namelijk hersluitbare verpakkingen ontwikkeld zodat u verse producten na gebruik weer kunt afsluiten. Het is zelfs mogelijk om deze verpakking uit de flowpacker na gebruik her te gebruiken voor andere producten die u in uw keuken gebruikt. Hiermee verminderen we hopelijk de wegwerpmentaliteit en verminderen we per definitief het verbruik van fossiele brandstoffen. Daarmee dragen ook wij ons steentje bij. Maar we zijn hier zeker niet door stil gaan zitten. Wij blijven onze producten zoals ook de flowpacker innoveren. Wist u bijvoorbeeld dat er erg veel onderzoek wordt gedaan naar afbreekbare plastieken? Dit is eigenlijk namaakkunststof dat snel wordt geconsumeerd als het in de natuur terecht komt. Ook dergelijk materiaal willen wij binnen de kortste keren geschikt maken voor onze flowpacker zodat we daadwerkelijk het verbruik van fossiele brandstoffen en overige uitstoot tot een minimum kunnen beperken.

Zonder een goede flowpacker blijft uw product minder lang vers

Stel dat u worst produceert of verse soepen of misschien wel handige voorgesneden groenten. Dan wilt u dat niet zelf hoeven verpakken. U zoekt naar een machine dat u kunt aansluiten op de lopende band of waar u misschien grote hoeveelheden van uw eindproduct in kunt storten. Wij werken op basis van uw wensen en kunnen dan ook diverse machines voor u bouwen. Met de flowpacker kunt u in ieder geval al deze producten vers en onder een beschermende atmosfeer verpakken zodat iedere eindgebruiker te allen tijde van een lekker en vers product is verzekerd. Klinkt u dat als muziek in de oren? Kijk dan eens op de website van Omori want u haalt er vast en zeker heel wat inspiratie vandaan.

  • Zo kan de flowpacker niet alleen maar uw producten sealen,
  • We kunnen ook stazakken voor u produceren,
  • En natuurlijk mag u de hersluitbare zakken beslist niet vergeten.

Naast het feit dat wij verpakkingsmateriaal zo duurzaam mogelijk willen maken vinden we het ook belangrijk dat de klant het zonder al te veel problemen kan openen en hersluiten. Zo zijn er tal van verpakkingsmaterialen die een bron van ergernis zijn. Een bekend voorbeeld is een pak koekjes met een vervelend afritslint. Dergelijke niet-ergonomische verpakkingen willen wij uit de weg gaan en zodoende innoveren wij continu naar ergonomische en aldus milieuvriendelijke verpakkingen waar we de flowpacker doorgaans voor in kunnen zetten.

In het verpakken onder atmosfeer hebben wij erg veel ervaring

 Wilt u de diverse machines en innovaties eens met eigen ogen bekijken? Maak dan online, per mail of per telefoon een afspraak. We leiden u graag rond in Oldenzaal en gaan ook graag met u rond de tafel zitten om naar uw wensen en ideeën te luisteren. Het is ten slotte ook mogelijk om het uiteindelijke verpakken geheel aan ons uit te besteden.