Fietskleding

Als jij af en toe alleen wat aan toeristisch fietsen doet, dan heb je hier natuurlijk geen speciale fietskleding voor nodig. Je kunt dan prima gewoon in je dagelijkse kloffie op de fiets stappen en een leuk tochtje gaan maken. Zolang je jezelf niet tot doel stelt om flinke afstanden af te leggen of hoge snelheden te behalen, gebruik je gewoon een standaard fietsmodel en gewone kleding. Net zoals wanneer je gewoon af en toe een wandelingetje gaat maken, dan ga je daar ook niet speciaal een compleet nieuwe outfit voor kopen. Maar het wordt anders op het moment dat je fanatieker wordt en dan kun je wel de behoefte krijgen aan het dragen van echte fietskleding. Dat hangt natuurlijk ook wat af van het soort stalen ros dat je gebruikt. Als je een gewone dames- of herenfiets hebt, dan is het nog niet echt noodzakelijk, maar stap je over op een racefiets of op een mountainbike, dan wordt het toch al een heel ander verhaal. Bovendien, als je lange afstanden af gaat leggen of hoge snelheden gaat behalen, dan krijg je ook gewoon de behoefte aan het dragen van speciaal hiervoor ontworpen fietskleding.

Verschillende soorten fietskleding

Waar moet je nu precies aan denken als je aan fietskleding denkt? Het eerste wat je misschien te binnen zal schieten zijn de speciale pakjes die professionele wielrenners ook dragen. Het fijne van deze kleren is dat ze strak om je lijf zitten en daardoor heel erg aerodynamisch zijn. Bovendien bevatten de broekjes speciale materialen die je lichaam goed beschermen. Als je lang achter elkaar fietst, dan wil het zadel immers nog wel eens gaan schuren en kun je last krijgen van zadelpijn. Met het juiste broekje kun je problemen op dit gebied grotendeels voorkomen. Een ander belangrijk onderdeel van fietskleding, zijn speciale wielrenschoenen. Deze zijn zo gemaakt dat ze als het ware vastklikken in je trappers. Op die manier heb je meer grip, kun je beter aanzetten en zullen je voeten niet zomaar van de trappers kunnen glijden. Erg handig als je sprintjes wilt trekken bijvoorbeeld. Daarnaast mag een fietshelm natuurlijk ook niet ontbreken. Hoe hoger de snelheid is, hoe groter de schade aan je hoofd op het moment dat je onderuit gaat. Natuurlijk ga je er niet vanuit dat dit gebeurt, maar een ongeluk zit in een klein hoekje en je wilt natuurlijk geen hersenletsel oplopen terwijl dit te voorkomen was geweest. Speciale fietskleding is dus echt een noodzaak.

Diverse merken

Als je op zoek gaat naar fietskleding en je neemt een kijkje bij sportwinkels, dan zul je zien dat er verschillende sportmerken zijn die zich op de vervaardiging van deze kledingstukken hebben toegelegd. Wil je zeker weten dat je artikelen van een goede kwaliteit koopt, dan is het aan te raden om ze aan te schaffen bij B&T Bikestore. Zij zijn een echte specialist op dit gebied, zoals hun naam al aangeeft, en je vindt bij hen enkel de beste merken. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Castelli
  • GribGrab
  • Rogelli
  • Sportful

De fietskleding van deze merken voldoet echt aan alle eisen. Ze bieden je lichaam optimale bescherming, ze zijn van een hoge kwaliteit en hebben daardoor een lange levensduur. De speciale vormgeving zorgt ervoor dat je goed gestroomlijnd bent en dat je kleding dus geen negatief effect heeft op je snelheid. Niet alleen maken ze goede kleding, je vindt bij deze zaak ook goede accessoires, zoals zonnebrillen en skin repair gel. Ben jij een fanatieke fietser en heb je echt nieuwe fietskleding nodig? Dan is B&T Bikestore dus het adres om je aankopen bij te doen!