Blus de brand met een co2 brandblusser

Een brand is altijd gevaarlijk. Of deze nu plaatsvindt in je huis, op de werkvloer of buiten op straat, het is noodzakelijk dat deze zo snel mogelijk gedoofd wordt. Je hebt vast wel eens de consequenties op televisie gezien wanneer dit niet op tijd gebeurt. Hele huizen of industrieterreinen kunnen afbranden en dat kost een hoop geld. Je kunt je echter goed voorbereiden op dergelijke situaties en het is ook uiterst aan te raden om dat te doen. Er zijn verschillende soorten brandblussers waar je voor kunt kiezen en deze uiteenlopende varianten kunnen weer voor verschillende soorten branden in variërende ruimtes gebruikt worden. Neem nu bijvoorbeeld de co2 brandblusser. Deze is geschikt voor onder ander:

  • Grote computerruimtes
  • Laboratoria
  • Grafische industrie
  • Verffabrieken

De co2 brandblusser wordt ook wel koolzuursneewblusser genoemd en er is natuurlijk een reden voor deze naam. Wanneer je deze brandblusser gebruikt komt er bevroren blus gas vrij, dit wordt ook wel koolzuursneeuw genoemd. Je hebt vast wel eens in films gezien hoe dit eruit ziet. Dit gas komt als een soort witte deken over de apparatuur die in brand staat te liggen. Het vermindert de zuurstof in de ruimte en dit heeft het vuur juist nodig om groter te kunnen worden. Door dit dus weg te nemen, doof je het vuur.

Aan de slag met de co2 brandblusser

Als jij in bovenstaande ruimtes werkt, dan is het zeer verstandig om altijd een co2 brandblusser bij de hand te hebben. Bij veel bedrijven is het voor de brandveiligheid verplicht om een goede brandblusser in de buurt te hebben. Je weet tenslotte maar nooit wanneer er iets kan gebeuren. Bedrijven voldoen dus vaak aan deze plicht. Is dat bij jou nog niet het geval? Schaf dan vandaag nog minimaal een co2 brandblusser aan, zeker als je in de soort ruimtes werkt die we hierboven genoemd hebben. Werk je in andere soorten ruimtes? Bekijk dan de vele andere soorten blussers die ze ook op de website Brandblusstore.nl verkopen. Een co2 brandblusser is handig in gebruik. Daarnaast is er altijd een handleiding op het apparaat zelf aanwezig. Hierdoor is de kans heel klein dat je vergeet hoe het apparaat werkt wanneer er een brand uitbreekt. Mensen zijn vaak niet gewend om te handelen in gevaarlijke situaties zoals deze en dus raken ze al snel in paniek. Dit is nergens voor nodig. Zolang je een goede co2 brandblusser in de omgeving hebt staan, komt het helemaal goed. Het is overigens altijd verstandig om de brandweer te bellen als er brand uitbreekt. Je weet tenslotte maar nooit of het echt helemaal gedoofd is en een brandweerman weet precies hoe hij dit kan controleren.

Het aanschaffen van de co2 brandblusser

Hebben we bij jou de open geopend over hoe belangrijk het is om een goede co2 brandblusser in huis en op het werk te hebben? Schaf er dan vandaag nog een aan via de website Brandblusstore.nl. De prijzen die ze hier rekenen voor de producten zijn zeer goed en je kunt ook meteen investeren in andere soorten blussers. Een brandblusdeken is bijvoorbeeld altijd een goed idee of wat dacht je van een schuimblusser? Bekijk het assortiment eens goed en maak je beslissing wat voor jou het beste zal werken. Je zult andere keuzes maken in verschillende soorten ruimtes en situaties, maar het is altijd verstandig om zelf in staat te kunnen zijn om de apparaten te kunnen gebruiken. Weet dus ook hoe je een co2 brandblusser moet gebruiken, zodat je dit niet hoeft op te zoeken wanneer er al een brand is uitgebroken. Met vuur kan iedere seconde tellen en het is belangrijk dat je direct kunt handelen.